День відкритих дверей

2023-02-17

День відкритих дверей в ДНЗ№ 34 «Дніпряночка»

« Організовуємо освітній процес та безпечне і якісне харчування»

17.02.2023

День відкритих дверей у закладі освіти – дієва форма відкритої і прозорої діяльності закладу освіти, яка взаємно збагачує батьків та працівників досвідом співпраці.

Батькам надана можливість під час перегляду різних форм освітньої діяльності відчути мікроклімат у групах дітей, оцінити якість освітніх послуг.

Одним із актуальних питань , які цікавлять батьків вихованців, є організація харчування в дошкільному закладі. Тому разом з батьками відвідали харчоблок, ознайомившись з послідовністю приготування страв, починаючи від прийому продуктів та, завершуючи виданням страв на групи.

Під час «круглого столу» завідувач Перцева Олена ознайомила батьків із законодавчо – нормативною базою з організації харчування в дошкільному закладі; детально зупинилась на основних напрямках постанови КМУ від 24.03.2021 № 305 « Норми харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку»; звернула увагу на норми споживання продуктів дітьми в день та на тиждень.

Сестра медична старша Мартиненко Любов ознайомила з алгоритмом складання меню – розкладки відповідно до примірного сезонного меню та с творення заявок для постачальників.

Практичний психолог Гновенко Наталія надала батькам рекомендації щодо формування харчової поведінки дитини дошкільного віку. Допомогла відчути особливості споживання нових страв та труднощі, які виникають в процесі приймання їжі з використання фрагменту сюжетно – рольової гри. Разом з батьками сформулювала психологічні правила щодо формування нових харчових звичок.

Вихователь – методист Кумпанська Лариса розповіла про формування культурно – гігієнічних навичок відповідно до віку дітей.

Батьків ознайомлено з дієвими методами та прийомами , які розробили педагоги закладу та, які рекомендовано для формування харчової поведінки дітей дошкільного віку.

Кiлькiсть переглядiв: 43

Коментарi